4 tips til å forebygge sopp i underlivet

4 tips til å forebygge sopp i underlivet

Slik forebygger du sopp i underlivet

Soppinfeksjon oppstår når bakteriefloraen i underlivet blir forstyrret. Ofte skjer dette naturlig, andre ganger kan det komme av at man vasker seg for godt, eller bruker for stramt tøy. Uansett hva det gjelder, finnes det tiltak man kan gjøre for å påse at underlivet har det godt – her er 4 tips til å forebygge sopp i underlivet.

#1 Unngå overdreven vask

En av hovedårsakene til underlivssopp er overdreven vask av intimområdet, som fører til at kroppens naturlige beskyttelse blir svekket. For å forebygge sopp i underlivet bør man derfor velge en såpe med lavt pH-nivå som tilsvarer hudens egen. Asan Original inneholder melkesyrer som bidrar til å opprettholde hudens naturlige beskyttelsesfunksjon, og bidrar til å forebygge sopp i underlivet.

Husk at skjeden er selvrensende og trenger derfor ikke å skylles. Med Asans såpefrie intimvask derimot, kan man vaske underlivet på en skånsom måte som etterlater en følelse av friskhet og renslighet.

#2 La underlivet få puste

Som resten av kroppen, trenger underlivet luft. Unngå bruk av trange bukser og benytt bomullstruser som kan vaskes på minst 60 grader. Truser som skaper friksjon, som trange stringtruser bør unngås. Mange foretrekker å sove uten truse for å unngå å skape et miljø som soppen trives i. Slik kan du også forebygge sopp i underlivet.

Dersom du er en av de som opplever soppinfeksjoner etter menstruasjon, kan du prøve å bruke bind istedenfor tamponger. Kutt gjerne ned på bruken av bind også, og heller skift truse oftere.

#3 Ha gode hygienerutiner

At soppinfeksjon skyldes dårlig hygiene er en vanlig misforståelse, likevel kan det å ha gode rutiner på dette området virke forebyggende mot sopp i underlivet for de som er hyppig plaget. For eksempel har soppen et naturlig tilhold i fordøyelseskanalen, for å forebygge sopp i underlivet bør du derfor alltid tørke deg forfra og bakover etter toalettbesøk.

#4 Bruk riktig glidemiddel ved samleie

Sæd har høyere pH-verdi enn skjeden og kan virke forstyrrende for underlivet. Bruk et skånsomt glidemiddel med melkesyrer for å opprettholde balansen i underlivet under og etter samleie.

Hvordan bli kvitt sopp i underlivet?

Dersom du har fått infeksjonen, lurer du kanskje på hvordan du blir kvitt sopp i underlivet. Det er ikke for sent å følge disse gode rådene. Ofte går det over av seg selv – hvis ikke, finnes det et stort utvalg av vagitorier og salver, som finnes på apoteket.

I tilfeller der symptomene ikke avtar i løpet av noen dager med behandling, eller du er usikker på diagnosen, bør man bli undersøkt av en lege.