pH-verdi i underlivet - asan

pH-verdi i underlivet

Miljøet i underlivet er naturlig surt og har til hensikt å beskytte mot skadelige mikroorganismer som foretrekker et mindre surt miljø. Surheten måles i pH, der lav pH-verdi i underlivet uttrykker høyere surhet.

Hva er normal pH-verdi i underlivet?

Normal pH-verdi i underlivet ligger mellom 3,8 og 4,5. Til sammenligning har vann en pH-verdi på 7 og er helt nøytralt. Et friskt underliv har altså ganske lav pH-verdi.

Dersom pH-verdien i underlivet går over 4,5, kan mikroorganismene øke i antall. Plager som kløe, ubehagelig lukt og utflod kan forekomme, og vil uten behandling forårsake ubalanse som kan føre til infeksjon.

Årsaker til endringer i pH-verdi

Det finnes mange påvirkende faktorer til at pH-verdien i underlivet endres. Variasjon i menstruasjonssyklusen, seksuell aktivitet, antibiotikakurer og nedsatt immunforsvar kan bidra til at surheten i underlivet reduseres, og kan være årsaken til at mange kvinner opplever tilbakevendende ubalanser med symptomer i form av utflod med lukt eller kløe i underlivet.

Dusjsåper og sjampo kan ha opptil 8 i pH-verdi og kan være vanlige årsaker til endringer i surhet i underlivet.

Asan for en balansert pH-verdi i underlivet

Asans intimvaskprodukter er spesielt utviklet for underlivets balanserte miljø, og kan trygt brukes til daglig vask. Sammen med melkesyrer bidrar produktene til å opprettholde den naturlige beskyttelsesfunksjon kroppen har, slik at pH-verdien i underlivet holder seg på et friskt nivå og skaper velvære.

Ta litt Asan i hånden og vask forsiktig hudfoldene i intimområdet. Skyll godt, men dusj aldri opp i skjeden.