Renslighet er en dyd - asan

Renslighet er en dyd

Det er vanskelig å forestille seg en situasjon der renslighet ikke blir sett på som en positiv karakteregenskap. Renslighet er ikke bare kritisk for å forebygge sykdommer, men også viktig for å føle seg vel i egen kropp og i samvær med andre.

I følge Forskning.no er det ikke mange generasjoner siden det var vanlig å dusje bare én gang i uken – bare spør besteforeldrene dine. Normene for renslighet endrer seg over tid og kan variere, alt etter skikk og bruk og omstendigheter. Forfatterne av boken «Gleden med skjeden» Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl påpeker at noen miljøer ser på utflod som et tegn på urenhet eller manglende hygiene, og må vaskes vekk. Utflod er en rensende mekanisme og tvert imot urenslig.

Gjennom tidene har det oppstått en hel rekke misforståelser rundt hva renslighet innebærer. Kvinner føler ofte et behov for å rense skjeden eller bruke sterke såper på grunn av lukt. Men et friskt og rent underliv skal lukte litt. Overdreven vask kan i mange tilfeller bidra til å gjøre vondt verre, og legge til rette for infeksjoner i underlivet.

Renslighet med Asan

Renslighet er en dyd. Det handler om å ta vare på seg selv, og gi underlivet stellet det fortjener. Med Asans intimvaskprodukter kan du skånsomt vaske underlivet samtidig som du opprettholder den naturlige beskyttelsesfunksjonen. På den måten kan du føle velvære og renslighet hver dag og skape trygghet for deg selv og den du er mest intim med.