Hvor ofte bør man dusje? - asan

Hvor ofte bør man dusje?

Noen vasker seg for mye, andre vasker seg kanskje for lite. Men hvor ofte bør man egentlig dusje? Vi har tatt en prat med lege og gynekolog Helena Enger om hvordan et sunt forhold til dusjen ser ut.

helena engerSom gynekolog er Enger opptatt av å unngå overdreven intimvask, og påpeker at hyppig dusjing kan være skadelig, blant annet fordi det tørker ut huden og ødelegger hudoverflatens naturlige beskyttelsesbarriere.

– Man bør prøve å ikke dusje flere ganger om dagen. Noen dusjer på morgenen, etter trening, og så igjen på kvelden før de skal ut. Det kan være svært belastende for huden. Noen ganger kan det holde å vaske seg med klut eller intimserviett, sier hun.

Det finnes naturligvis ingen fasit på hvor ofte man bør dusje. Det avhenger gjerne av ens personlige forhold til hygiene, men også hvor aktiv man er og hvor mye man svetter i løpet av en dag.

Må ikke dusje hver dag

Sliter du med tørr, stram eller sår hud, kan det være at du dusjer for ofte eller med for høy temperatur. Ved å dusje i lunkent vann og bytte ut sterke såper med Asans intimvask, hjelper du huden med å opprettholde det naturlige fettlaget og beskytte kroppen mot plager.

Det er verdt å vite at man ikke må dusje hver dag for å være ren. Bruk gjerne en klut eller Asans intimservietter til å vaske intimområdet, armhuler, hender, føtter og ansikt, så skåner du huden for unødvendig belastning.