Sove uten truse - asan

Sove uten truse

Å sove uten truse om natta kan bidra til et friskere intimområde – myte eller fakta? Vi har tatt en prat med lege og gynekolog Helena Enger for å finne ut om det er sunnere å sove uten truse.

helena engerSom gynekolog så Helena Enger trenden for å sove uten truse komme etter hvert som norske kvinner begynte å bruke stringtruser.

– Stringtrusene kom til Norge i 2005 og skapte med det et irritasjonsmoment for norske kvinner. Trusene gnisser opp i skrittet og kan lage smerter, derfor kan det være lurt å sove uten truse om natta, sier hun.

Må ikke sove naken

Du behøver ikke sove naken for å ha et friskt underliv, men tette truser og syntetiske pysjamasbukser kan skape et klamt miljø som de uønskede bakteriene elsker. Derfor kan det være lurt å sove uten truse, slik at underlivet holder seg avkjølt og frisk.

Dersom du ikke er komfortabel med å sove helt naken, kan du bruke en nattkjole eller sove i en løs pysjamas- eller underbukse av bomull.

Trusematerialet spiller en undervurdert viktig rolle for underlivshelsa. Truser av syntetiske materialer kan ikke vaskes på 60 grader, og dreper derfor ikke bakteriene som samles opp av utflod og svette.

– Jeg anbefaler bomullstruser som er ekstra brede i skrittet, og som kan vaskes på 60 grader. Da kan man være sikker på at bakteriene er drept og føle seg vel, sier Enger.

Sove uten truse – myte eller fakta?

Å sove uten truse beskytter nok ikke mot infeksjoner i underlivet, men kan gi ro mot tettsittende klær, som er et irritasjonsmoment for mange. Trusevalg viser seg å være det viktigste og bør helst være av bomull slik at underlivet får puste. I motsatt fall kan underlivet bli varmt og klamt, og lage et miljø som soppinfeksjoner trives i.