Kløe i skrittet hos menn - asan

Kløe i skrittet hos menn

Kløe i underlivet mann

Kløe i skrittet hos menn kommer av en rekke årsaker og kan oppleves som ubehagelig og irriterende – men skyldes som oftest helt ufarlige tilstander. Irritasjon på penishodet, pungen, omkring penis og lysk er plager som kan knyttes til kløe i skrittet.

Sopp i lysken

Sopp i lysken er den vanligste årsaken til kløe i skrittet og er et hyppig problem hos menn. Infeksjonen karakteriseres som et kløende, rødt utslett som gjerne strekker seg fra pungen og nedover lårene. Soppinfeksjonen rammer særlig de som svetter mye, men kan forekomme hos hvem som helst.

Sopp på penis

Sopp på penis er en annen årsak til kløe i skrittet hos menn, men ikke like vanlig. I mange tilfeller skyldes sopp på penis smitte ved samleie. Det anses likevel ikke som en kjønnssykdom.

Les mer om sopp i underlivet hos menn

Seksuelt overførbare sykdommer

Kløe i skrittet kan i visse tilfeller være tegn på en seksuelt overførbar sykdom, som klamydia eller herpes. Dersom man tror at kløen kan skyldes en seksuelt overførbar sykdom, bør man teste seg så fort som mulig.

Eksem eller andre hudforandringer

En irritativ reaksjon på såper, kremer eller vaskemidler kan være en årsak til kløe i skrittet hos menn. Produkter vi bruker daglig kan inneholde ulike kjemikalier og parfymer som vi reagerer på, uten å tenke over det. Løsningen ved slik kløe er å velge uparfymerte og milde vaskemidler til klær, og intimvask som har et pH-nivå tilnærmet hudens egen.

Forebygging og behandling av kløe i skrittet

Uansett diagnose kan kløe i skrittet hos menn behandles og forebygges mot fremtidige plager. Apoteket har et stort utvalg av anti-soppmidler som kan fås uten resept. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid besøke lege for å få riktig behandling.

Her er de beste rådene for å forebygge kløe i skrittet hos menn:

  • Hold intimområdet tørt – tørk skrittet grundig etter hver dusj
  • Skift undertøy og treningstøy regelmessig
  • Tørk gjerne skrittet med jevne mellomrom ved trening eller annen fysisk aktivitet
  • Bruk alltid en mild intimvask

Mild intimvask fra Asan

Underlivet trives best med varmt vann eller milde intimsåper. Man skal aldri bruke vanlig såpe i underlivet på grunn av de sårbare slimhinnene, som lett blir tørre og irriterte. Sterkt parfymerte såper kan i tillegg gi allergiske reaksjoner.  Ofte er kløe og svie nedentil et resultat av at man bruker for sterke produkter som ikke er tilpasset underlivet. Overdreven vasking, for eksempel flere ganger om dagen, er heller ikke sunt.

Asan Mann er en mild intimvask spesielt utviklet for daglig vask av intimområdet, slik at du kan være trygg på at du vasker deg riktig hver eneste dag. Asan Mild Trippeldusj passer for deg som har behov for en shampoo og dusjsåpe som er ekstra skånsom mot huden, og etterlater en maskulin friskhet.

trippel Asan intimvask