Kløe i underlivet hos kvinner - asan

Kløe i underlivet hos kvinner

Underlivsplager er svært vanlig hos kvinner, og blant symptomene er kløe i underlivet øverst på listen. Heldigvis er kløe i underlivet hos kvinner som oftest et symptom på helt ufarlige tilstander. Her er noen av de vanligste.

Sopp i underlivet

Kløe i underlivet hos kvinner kan skyldes sopp i skjeden som kan skape mye ubehag dersom man opplever sterke symptomer.

Les mer om symptomene på sopp i underlivet.

Sopp i lysken

Kvinner som er aktive og svetter mye, kan være utsatt for sopp i lysken, det er dog et hyppigere problem blant menn. I tillegg til kløe i underlivet, oppstår rødt utslett i intimområdet og rundt lysken ved denne type soppinfeksjon.

Overgangsalderen

Overgangsalderen kan føre til kløe i underlivet hos noen kvinner, der slimhinnene i underlivet blir tynnere og mer sensitive. Det kan oppleves som at skjeden er tørr og irritabel, og vil i noen tilfeller begynne å svi. Da kan det være lurt å bruke Asans dusjolje, fremfor en dusjsåpe.

Seksuelt overførbare sykdommer

Noen seksuelt overførbare sykdommer innebærer symptomer som kløe i underlivet hos kvinner. Dersom man tror at kløen i underlivet kan skyldes dette, bør man teste seg så fort som mulig.

Eksem eller andre hudforandringer

Kløe i underlivet hos kvinner kan helt enkelt komme av en irritativ reaksjon på ulike kremer, såper eller vaskemidler. Ved slik kløe er den beste behandlingen å velge uparfymerte og milde vaskemidler til klær, og intimvask med et pH-nivå tilnærmet hudens egen.

Forebygging og behandling av kløe i underlivet

Kløe i underlivet er som oftest lett å behandle – apoteket har et stort utvalg av lokale anti-soppmidler som kan fås uten resept, både i form av kremer og vagitorier. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid oppsøke lege for å få riktig behandling.

Her er de beste tipsene til å forebygge kløe i underlivet hos kvinner:

  • Hold intimområdet tørt – tørk skrittet grundig etter hver dusj
  • Skift undertøy og treningstøy regelmessig
  • Unngå stramme stringtruser, eller undertøy som ikke puster
  • Skift tampong regelmessig, og skift bind ved behov
  • Tørk gjerne underlivet med jevne mellomrom ved trening eller annen fysisk aktivitet
  • Bruk alltid en mild intimvask til vask av underlivet

Mild intimvask fra Asan

Underlivet trives best med varmt vann eller milde intimsåper. Man skal aldri bruke vanlig såpe i underlivet på grunn av de sårbare slimhinnene, som lett blir tørre og irriterte. Sterkt parfymerte såper kan i tillegg gi allergiske reaksjoner.  Ofte er kløe og svie nedentil et resultat av at man bruker for sterke produkter som ikke er tilpasset underlivet. Overdreven vasking, for eksempel flere ganger om dagen, er heller ikke sunt.

Alle intimvaskene fra Asan har et pH-nivå tilnærmet hudens egen og passer perfekt til daglig bruk. Oppretthold hudens naturlige beskyttelsesfunksjon med Asan Tranebær og Silkeekstrakt eller prøv Asan intim dusjolje, som er beriket med mandelolje som er kjent for sine fuktighetsbevarende egenskaper.