Sopp i underlivet hos kvinner

Sopp i underlivet hos kvinner er svært vanlig. De fleste får infeksjonen før eller siden, og halvparten av disse opplever det mer enn én gang.

Symptomer

Symptomer på at du har fått sopp i underlivet kan være kløe, svie, smerter ved sex og hvit, cottagecheeseaktig utflod med eller uten lukt.

Årsaker til sopp i underlivet hos kvinner

Noen av de vanligste årsakene til sopp i underlivet hos kvinner er overdreven vask av underlivet og antibiotikakur. I disse tilfellene har alle de gode og sunne bakteriene blitt fjernet, i tillegg til de man i utgangspunktet ønsket å få bort. Da blir den naturlige beskyttelsesfunksjonen svekket, og skjeden blir særlig utsatt for infeksjoner.

Andre årsaker til sopp i underlivet hos kvinner inkluderer nedsatt immunforsvar, stramme bukser, fuktighet i skrittet, amming og hormoner.

Behandling og forebygging

Sopp i underlivet hos kvinner er enkel å behandle med vagitorier og salver som du finner reseptfritt på Apoteket.

Dersom du er hyppig plaget av sopp i underlivet, finnes det en rekke tiltak du kan gjøre for å redusere risikoen for å få tilbakevendende soppinfeksjon. Alle Asans intimvaskprodukter vasker skånsomt huden, samtidig som de opprettholder hudens naturlige beskyttelsesfunksjon.

Se våre beste tips til å forebygge sopp i underlivet.