Sopp i underlivet hos kvinner - asan

Sopp i underlivet hos kvinner

Sopp i underlivet hos kvinner er svært vanlig. De fleste får infeksjonen før eller siden, og halvparten av disse opplever det mer enn én gang.

Symptomer på sopp i underlivet hos kvinner

Symptomene på underlivssopp varierer fra person til person, og forekommer i ulik grad. Noen merker nesten ikke at de har soppinfeksjon, mens andre kan få aggressive symptomer. Her er noen eksempler på symptomer på sopp i underlivet hos kvinner:

Årsaker til sopp i underlivet hos kvinner

Noen av de vanligste årsakene til sopp i underlivet hos kvinner er overdreven vask av underlivet og antibiotikakur. I disse tilfellene har alle de gode og sunne bakteriene blitt fjernet, i tillegg til de man i utgangspunktet ønsket å få bort. Da blir den naturlige beskyttelsesfunksjonen svekket, og skjeden blir særlig utsatt for infeksjoner.

Andre årsaker til sopp i underlivet hos kvinner inkluderer:

  • nedsatt immunforsvar

  • stramme bukser

  • fuktighet i skrittet

  • amming

  • hormoner

Behandling og forebygging

Sopp i underlivet hos kvinner er enkel å behandle med vagitorier og salver som du finner reseptfritt på Apoteket.

Dersom du er hyppig plaget av sopp i underlivet, finnes det en rekke tiltak du kan gjøre for å redusere risikoen for å få tilbakevendende soppinfeksjon. Alle Asans intimvaskprodukter vasker skånsomt huden, samtidig som de opprettholder hudens naturlige beskyttelsesfunksjon.

Se våre beste tips til å forebygge sopp i underlivet.