Svie i underlivet - asan

Svie i underlivet

Asan Svie i underlivet

 

Årsaker til svie i underlivet

Miljøet i underlivet er sensitivt, og kan lett irriteres. Her er de vanligste årsakene til svie i underlivet.

Infeksjon i underlivet

Infeksjoner i underlivet, som urinveisinfeksjon, bakteriell vaginose og seksuelt overførbare sykdommer kan gi symptomet svie i underlivet hos noen kvinner. Infeksjonene kommer av ulike årsaker og behandles dermed også ulikt.

Les mer om infeksjoner i underlivet.

Tørre slimhinner

Tørrhet i skjeden er vanlig etter overgangsalderen, men kan ramme kvinner i alle aldre – ved amming, fjerning av eggstokker eller som følge av behandling av kreft med stråling eller antihormoner. Et vanlig symptom på tørre slimhinner kan være svie i underlivet.

Dersom du merker tørrhet i skjeden kan Asan intim dusjolje virke oppfriskende og er beriket med mandelolje som er kjent for sine fuktighetsbevarende egenskaper.

Vestibulitt og vaginisme

Vestibulitt og vaginisme er smertetilstander som kan ramme kvinner og forårsake brennende smerter, eller svie i underlivet ved innsetting av tampong eller ved samleie.

Ved vaginisme opplever kvinner smerter i underlivet som kan ligne på menstruasjonssmerter, og ved vestibulitt merkes svie i underlivet ved innføring av tampong eler samleie. Disse to smertetilstandene kommer ofte sammen og kan forveksles med menstruasjonssmerter og infeksjoner som urinveisinfeksjon eller sopp.

Les mer om vestibulitt og vaginisme.

Det finnes ulike behandlingsopplegg for vestibulitt og vaginisme, som bekkenbunnstrening eller osteopatibehandling. I noen tilfeller også lokalbedøvende krem. Dersom du tror du har vestibulitt eller vaginisme, anbefales det å ta kontakt med en gynekolog med kompetanse på området, slik at du får den riktige behandlingen for deg.

Kjemiske irritanter

Såpe med for høyt pH-nivå kan forstyrre balansen i underlivet og gi smerter som svie i underlivet, og gjøre kroppen mer utsatt for infeksjoner. Det anbefales derfor å bruke en mild intimvask ved vask av underlivet.

Unngå å bruke feil såpe i underlivet

Underlivet trives best med varmt vann eller milde intimsåper. Man skal aldri bruke vanlig såpe i underlivet på grunn av de sårbare slimhinnene, som lett blir tørre og irriterte. Sterkt parfymerte såper kan i tillegg gi allergiske reaksjoner. Ofte er kløe og svie nedentil et resultat av at man bruker for sterke produkter som ikke er tilpasset underlivet. Overdreven vasking, for eksempel flere ganger om dagen, er heller ikke sunt.

Asan Original mild intimvask dermatologisk testet. Konsistensen er kremet, drøy og gir et behagelig skum. Asan intimvask er skånsom mot den sensitive huden i underlivet og etterlater en frisk og behagelig følelse etter vask.

Asan intimvask mot svie i underlivet